vineri, 18 iulie 2008

Cele mai scumpe parfumuri din lume

Incep povestirea prin a cita pe cineva celebru deja
"Parfumul aduce un ultim retus elegantei, (...) este acel detaliu invizibil care completeaza personalitatea. Fara el va lipsi intotdeuna ceva."- Gianni Versace
Parfumul se compune dintr-un concentrat aromat (uleiuri esentiale) diluat intr-un amestec de alcool si apa, ponderile acestora fiind cele care influenteaza persistenta mirosului si tipul parfumului.
Esenta de parfum este cea mai concentrata (20-30% parfum), si implicit cea mai scumpa, aroma acesteia pastrandu-se pana la 8 ore. Apa de parfum sau parfumul de toaleta are o concentratie de parfum cuprinsa intre 12-20% si un miros destul de persistent, care dureaza pana la 6 ore. Apa de toaleta (6-12% parfum) se raspandeste mai repede, de aceea este recomandata aplicarea de mai multe ori in aceeasi zi, mirosul mentinandu-se aproximativ patru ore. Apa de colonie (facuta celebra de Napoleon) are cea mai slaba concentratie de parfum, circa 2-6%, restul fiind alcool in combinatie cu apa, motiv pentru care persistenta sa nu depaseste 3 ore. Parfumurile sunt etichetate si in functie de sex. Esentele care imprima o nota feminina sunt cele florale (iasomie, trandafir, levantica) si orientale (arome puternice, de condimente si rasina), in timp ce parfumurile masculine au la baza esente aromatice, lemnoase si ciprate (de feriga, stejar, santal si lemn), ne-a marturisit AnaMaria Isip, brand manager Prestige Parfum.

Niciun comentariu:

 
seo http://www.parfumerie-vivilone.blogspot.com/google8dd4703cedf16112.html
căutare personalizată